• Κοινωνία

    Ερωτικό έγκλημα στην Ιθάκη: Τα νέα στοιχεία που ανατρέπουν την υπόθεση

    • NewsRoom

    Ιθάκη


    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού άνδρα από τον σύζυγο της συντρόφου του, που είχε ως αποτέλεσμα το θύμα να χάσει τη ζωή του.

    Σήμερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η νεκροτομή της σορού του 40χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου του άτυχου Βρετανού.

    Οι νέες πληροφορίες που προκύπτουν, πάντως, είναι πιθανό να προκαλέσουν ακόμη και ανατροπή στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 40χρονου από τον 54χρονο σύζυγο. Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη αποκάλυψε στη δημοσιότητα ότι, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται, ο 40χρονος Βρετανός εραστής της συζύγου έζησε για αρκετές ώρες μετά τον ξυλοδαρμό, προτού καταλήξει. Στα ευρήματα του τόπου που τελέστηκε το έγκλημα, μάλιστα, συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι με κονιάκ, που βρέθηκε δίπλα στο θύμα.

    Ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να υπάρχει τελικό και επίσημο συμπέρασμα για το αν ο θάνατος του 40χρονο εραστή της συζύγου του δράστη προήλθε από τον ξυλοδαρμό του δράστη ή από κάποια άλλη αιτία. Η πλευρά του δράστη πάντως, αναμένεται να υποστηρίξει ότι δεν ήταν τα χτυπήματα του 54χρονου που προκάλεσαν το θάνατο του Βρετανού, βασιζόμενοι στο εύρημα του μπουκαλιού με το κονιάκ.

    Υπενθυμίζεται παράλληλα, ότι ο 54χρονος επιχειρηματίας έκανε ασκήσεις για body building.

    Η τελευταία εξέλιξη, πάντως, είναι ότι ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που τον ανέκριναν.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δικηγόρος του 54χρονου, Θάνος Αμπατζής υπογράμμισε τα εξής: «Από ότι προκύπτει από τη δικογραφία, έζησε για αρκετές ώρες. Μάλιστα, βρέθηκε με ένα μπουκάλι αδειανό δίπλα του από κονιάκ, προφανώς έκανε χρήση σ’ αυτό και θα πρέπει να μας πει ο ιατροδικαστής από τι πέθανε».

    Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν σε διάσταση με τη Νοτιοαφρικανή σύζυγό του και γνώριζε, μάλιστα ότι εκείνη διατηρούσε σχέση με τον 40χρονο Βρετανό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης δε φαίνεται να είχε αντιδράσει ποτέ στο παρελθόν για τον δεσμό της συζύγου του, ούτε όμως και για το διαφαινόμενο διαζύγιο. Οι πρώτες αντιδράσεις εκ μέρους του προέκυψαν όταν ο Βρετανός απείλησε ότι θα πάρει μαζί του στην Αγγλία, εκτός από την σύντροφό του και την 8χρονη κόρη του ζευγαριού.

    Ο φόβος του δράστη ότι θα χάσει το παιδί του ήταν το στοιχείο εκείνο που πυροδότησε την επίθεσή του στο θύμα. Σχολιάζοντας την πράξη του, ο 54χρονος σύζυγος είπε: «Έχω μετανιώσει που δεν έκανα μεταβολή να φύγω από το ξενοδοχείο όταν αντίκρισα αυτό που αντίκρισα. Δε θέλω να πιστέψω πως ο θάνατός του μπορεί να επήλθε από τα δικά μου χτυπήματα. Λυπάμαι πάρα πολύ που ένας άνθρωπος πέθανε, έστω κι αν αυτό δεν έγινε από τις δικές μου ενέργειες».



    ΣΧΟΛΙΑ