• Κοινωνία

    Δολοφονία στα Βριλήσσια: Ποιος ο 56χρονος που εκτέλεσαν εν ψυχρώ

    • NewsRoom


    Ξεκαθάρισμα λογαριασμών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, που συντάραξε χθες, Τετάρτη την κοινή γνώμη, όταν ένας 56χρονος άνδρας εκτελέστηκε εν ψυχρώ στα Βριλήσσια.

    Υπενθυμίζεται ότι η άγρια δολοφονία έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, γύρω στις 15:35, κοντά σε οικογενειακό σπίτι του θύματος, επί της οδού Υμηττού.

    Όπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες του φονικού φαίνεται να παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τον 56χρονο και να γνώριζαν τα καθημερινά του δρομολόγια.

    Έτσι, φαίνεται ότι του έστησαν καρτέρι και, όταν ο στόχος τους βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, άρχισαν να τον πυροβολούν με καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες «γάζωσαν» τον 56χρονο με περισσότερες από 10 σφαίρες, μέχρι που, τελικά, ένας εξ αυτών του έδωσε την χαριστική βολή.

    Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο άτομα, που έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως, τη στιγμή της δολοφονίας στα Βριλήσσια, ακούστηκαν απανωτοί πυροβολισμοί, ενώ εθεάθη και ένα μαύρο ΙΧ να απομακρύνεται από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες γάζωσαν το θύμα μέσα ένα αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έκαψαν στο Πάτημα Χαλανδρίου και από εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διέφυγαν με ένα άλλο όχημα. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος φέρεται να είχε στην κατοχή του όπλο, ωστόσο όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να το χρησιμοποιήσει.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πίσω από το φονικό κρύβεται κάποιο πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, το οποίο οφείλεται σε πιθανό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

    Γνώριμος των Αρχών ο 56χρονος που δολοφονήθηκε

    Όπως προέκυψε από τις έρευνες, το θύμα είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Πιο συγκεκριμένα, ο δολοφονηθείς είχε εμπλοκή στη δικογραφία της ΕΥΠ, η οποία διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές, όπως και ο επίσης δολοφονημένος στο Χαϊδάρι, Δ.Μ.

    Το θύμα είχε εξεταστεί πρόσφατα για την υπόθεση της δικογραφίας της ΕΥΠ και φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, επικαλούμενος ότι η όποια εμπλοκή του με την παρανομία ήταν πριν από δύο δεκαετίες και ότι πλέον ασχολείται με επιχειρήσεις τουριστικών ειδών.

    Επιπροσθέτως, είχε χρηματίσει παλαιότερα εκτελεστή του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», ενώ στο παρελθόν είχε εμπλοκή σε εκβιασμούς και ληστείες.

    Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει όλες τις πρόσφατες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον χώρο της νύχτας και ιδίως την πρόσφατη δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία Δ.Μ. στο Χαϊδάρι, αλλά και δύο απόπειρες δολοφονίας στη Βούλα και στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Συναγερμός στα Βριλήσσια – Ένας νεκρός από πυροβολισμούς

    Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το λιανεμπόριο

    Google doodle: Ποιος είναι ο Sir William Arthur Lewis που τιμά σήμερα η Google

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ