• Κοινωνία

    Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι -«Μάχη» για την αναγνώριση ελαφρυντικών

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Μάριος Παπαγεωργίου

    Μάριος Παπαγεωργίου


    Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και δολοφονήθηκε, είναι η ετυμηγορία και του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

    Ομόφωνα οι δικαστές καταδίκασαν τον 78χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας του 26χρονου, η σορός του οποίου ακόμα δεν έχει εντοπιστεί. Ομόφωνη ήταν και η καταδίκη των 3 συγκατηγορουμένων του.

    Αυτή την ώρα το δικαστήριο αποφασίζει εάν θα χορηγήσει ή όχι ελαφρυντικά, με την εισαγγελέα να προτείνει την πιο βαριά τιμωρία των 5 κατηγορουμένων και να δέχεται τα χειροκροτήματα συγγενών και φίλων του Μάριου Παπαγεωργίου.

    Ο 78χρονος ζήτησε, με βάση το νέο ποινικό κώδικα, να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης. Ζητά επίσης το ελαφρυντικό της καθυστέρησης απονομής Δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στο ποινικό μας δίκαιο.

    Η εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους.

    “Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη”, ανέφερε στην αγόρευση της η εισαγγελέας.



    ΣΧΟΛΙΑ