• Κοινωνία

    Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ισόβια και 20 χρόνια στον «εγκέφαλο» της απαγωγής

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Ξανά ισόβια για την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου επέβαλε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, οι δικαστές καταδίκασαν τον φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας σε ποινή  ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 20 χρόνων για την αρπαγή, την απόπειρα εκβίασης και τη συμμορία.

    «Ο Θεός να σε συγχωρήσει», φώναξε η μητέρα του θύματος  στον κατηγορούμενο και επικρότησε με «μπράβο» την εισαγγελέα που πρότεινε και τους δικαστές που αποφάσισαν να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες κι άλλων προσώπων.

    Σύμφωνα με το δικαστήριο,  κατά τη διάρκεια της δίκης,  προέκυψαν ενδείξεις και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη σύζυγο και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5  πρόσωπα.

    Έτσι, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα. Για τους άλλους 3 κατηγορουμένους, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου  στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων, με αναστολή, για απόπειρα εκβίασης.

    Στους άλλους δύο κατηγορουμένους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκαν ο ένας σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και ο άλλος σε ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ