• Κοινωνία

    Δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της Αστυνομίας βίντεο και φωτογραφίες με τις κινήσεις των εκτελεστών

    • NewsRoom

    ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με τον Alpha, υπάρχει βίντεο, από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού, που έχει καταγράψει τους δύο δράστες, πάνω σε μια μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να εξακριβώσουν εάν υπήρχαν συνεργοί, οι οποίοι ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ ή εάν οι το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου είχε παγιδευτεί με συσκευή GPS.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών μετά τη δολοφονία. Η διαφυγή φαίνεται πως έγινε μέσω της οδού Γρανικού. Από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι.

    Oι Αρχές  αναζητούν επιπλέον υλικό από κάμερες προκειμένου να συνθέσουν επακριβώς τις συνθήκες της δολοφονίας και τις κινήσεις των δολοφόνων πριν και μετά την εκτέλεση.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε 10 σφαίρες, ενώ άλλες τρεις βρήκαν το αυτοκίνητό του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Με βάση τα στοιχεία της βαλλιστικής εξέτασης, το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία Καραϊβάζ: 10 σφαίρες δέχθηκε ο άτυχος δημοσιογράφος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

    Δολοφονία Καραϊβάζ: «Καθαρό» το όπλο της εκτέλεσης έδειξε η βαλλιστική

    Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ – Χρυσοχοΐδης: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα



    ΣΧΟΛΙΑ