• Κοινωνία

    Δώρα Ζέμπερη: Αναβιώνει η υπόθεση της εφοριακού – «Βρείτε τους δολοφόνους», λέει ο πατέρας της


    Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μέσα στο Β´ νεκροταφείο της Αθήνας,  κανένας από την οικογένεια της δεν πιστεύει ότι ο πραγματικός λόγος της δολοφονικής επίθεσης ήταν η ληστεία.

    «Δεν ήταν ληστεία. Ήταν δολοφονία. Το παιδί μου το σκότωσαν για κάποια σοβαρή υπόθεση που χειριζόταν στη δουλειά της.Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους!», ήταν το ξέσπασμα του πατέρα της εφοριακού, καταθέτοντας σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στη δευτεροβάθμια δίκη του καθ’ ομολογία δράστη Μανώλη Σοροπίδη.

    Ο κατηγορούμενος, ο οποίος όταν συνελήφθη, κατά τις μεταγωγές του στα δικαστήρια, είχε δεχθεί άγριες επιθέσεις από τους συγγενείς του θύματος, σήμερα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μέσω της διορισμένης δικηγόρου του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι παρών στην κατ’ έφεση δίκη του, στην οποία  διεκδικεί να «σπάσει» τα δις ισόβια που πρωτόδικα του επιβλήθηκαν.

    «Βρείτε τους δολοφόνους»

    Καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο πατέρας της 32χρονης εφοριακοί ζήτησε, σε υψηλούς τόνους, να συνεχιστεί η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία της κόρης του.

    Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε 14 μαχαιριές και ο Σοροπίδης ήθελε να τη ληστέψει και τη σκότωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε.

    Στην τσάντα της η εφοριακός είχε 5 ευρώ, ενώ το κινητό της τηλέφωνο ο δράστης το πούλησε για 20 ευρώ.

    Στην κατάθεση του ο πατέρας Κώστας Ζέμπερης υποστήριξε:

    Μάρτυρας: Έμπορος ναρκωτικών να πάει να πουλήσει το κινητό μπροστά στις κάμερες; Έχει πει για άλλους δολοφόνους ο δράστης, τα ψάξαμε αυτά; Φέρτε τους να κάνουμε κανονικά δίκη. Τυχαία γίνανε όλα δηλαδή; Ποιοι είναι από πίσω; Αυτούς θέλω!

    Πρόεδρος: Υποθέσεις κάνετε.

    Μάρτυρας: Όχι καθόλου! Είχε να κάνει με τη λίστα Λαγκάρντ. Η κόρη μου μου είχε πει για πρόστιμα εκατομμυρίων, και τη φάγανε. Την έφαγε η αδικία .

    Πρόεδρος: Μα δεν έκανε ελέγχους τέτοιους

    Μάρτυρας: Έκανε, πώς δεν έκανε. Τα λεφτά αυτά τα κλέψανε με μαϊμού εταιρίες. Οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες. Θα τιναζόταν η χώρα στον αέρα.

    Πρόεδρος: Εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια δικογραφία.

    Μάρτυρας: Αυτή είναι η αλήθεια .

    Πρόεδρος: Έχετε στοιχεία; Δεν κάνουμε δικές με υποθέσεις

    Μάρτυρας: Πήγα και τα είδα στο νεκροταφείο. Το παιδί ξέφυγε και πήγε 100 μέτρα και το κυνήγησαν. Την φάγανε!

    «Η κόρη μου ήταν φοβισμένη»

    Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της έδειχνε φοβισμένη το τελευταίο διάστημα πριν από τη δολοφονία της:

    «Είχε κάνει αίτηση να φύγει από την εφορία που ήταν για να έρθει πιο κοντά στο σπίτι. Είχε αρκετή δουλειά και την είχαν φορτώσει με όγκο υποθέσεων. Η αίτηση έγινε δεκτή, αλλά τελικά δεν άλλαξε τομέα. Βέβαια κάποια στιγμή μου είχε πει ότι είχε δεχθεί απειλές ο προϊστάμενος της. Δεν πιστεύω πως την σκότωσε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, ο δράστης γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

    Η αδελφή του θύματος κατέθεσε κι εκείνη ότι η αδελφή της φαινόταν φοβισμένη:

    «Η συμπεριφορά της αδελφής μου είχε αλλάξει. Ήταν ανήσυχη. Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Πιστεύω ήταν κάτι με τη δουλειά της. Ο δράστης ήθελε να τη σκοτώσει οπωσδήποτε, της έκανε τόσες μαχαιριές, φαίνεται να την παρακολουθούσε, δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία. Πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της και θα ήθελα να συνεχιστούν οι έρευνες».

    Για άλλα κίνητρα του δράστη μίλησε στην κατάθεσή του και ο αδελφός της εφοριακού:

    «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του το έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη».

    Γειτόνισσα και φίλη της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη κατάθεσε ότι είχε δει τον Σοροπίδη να κυκλοφορεί στο δρόμο του σπιτιού:

    «Αυτός ερχόταν κάθε μέρα με μια μαύρη bmw. Όταν τον είδα θυμήθηκα το πρόσωπο του. Κυκλοφορούσαν και δυο περίεργοι τύποι, 20 μέρες νωρίτερα, στο δρόμο και θυμάμαι να το λέω στον άντρα μου, ότι αυτοί είναι κάθε μέρα εδώ».

    Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης μίλησε για ένα δράστη που ήθελε να σκοτώσει και σχεδόν ακαριαίο θάνατο του θύματος:

    «Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. Ήταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το που τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο».

    Η Δώρα Ζέμπερη χειριζόταν απλές και όχι δύσκολες υποθέσεις κατέθεσε στο δικαστήριο ο προϊστάμενος  στη ΔΟΥ Πειραιά: «Εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι», υποστήριξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναγερμός στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο – Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην είσοδο του στρατοπέδου

    Εντοπίστηκε ο 11χρονος που εξαφανίστηκε από το Γουδί – Έπεσε θύμα εκμετάλλευσης



    ΣΧΟΛΙΑ