• Κοινωνία

    Δολοφονία χιμπατζή: Βύρων Βασιλειάδης και Εριέττα Κούρκουλου συμπαραστάτες του Κούγια

    • NewsRoom
    Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Σπάνια δημόσια έξοδος με τον Βύρωνα Βασιλειάδη στο ΗρώδειοΕριέττα Κούρκουλου Λάτση: Σπάνια δημόσια έξοδος με τον Βύρωνα Βασιλειάδη στο Ηρώδειο

    Bύρων Βασιλειάδης και Εριέττα Κούρκουλου Λάτση


    Την υπόθεση που αφορά στη θανάτωση του χιμπατζή που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

    Στο πλευρό του γνωστού ποινικολόγου βρίσκονται ο επιχειρηματίας Βύρων Βασιλειάδης και η ακτιβίστρια, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, οι οποίοι «συμπαρίστανται με όλες τους τις δυνατότητες στην υπόθεση δολοφονίας του χιμπατζή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση:

    «Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξη Κούγια, ο κ. Βύρων Βασιλειάδης και η σύζυγός του κα Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για να του δηλώσουν ότι συμπαρίστανται με όλες τους τις δυνατότητες στην υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή, που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και δολοφονήθηκε άγρια, ενώ ήταν δυνατό να αναισθητοποιηθεί, και του δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες στην οιαδήποτε διαδικασία, η οποία θα αναδείξει παράνομες συμπεριφορές των υπευθύνων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και των εκτελεστών του ανυπεράσπιστου ζώου».

    Από την πλευρά της, η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού εξουσιοδότησε τον Αλέξη Κούγια προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για τη θανάτωση του χιμπατζή.

    Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Κούγια:

    «Η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού δια του Προέδρου της κύριου Κωνσταντίνου Σισμανίδη και του Γενικού Γραμματέως της κύριου Γιάννη Κάραλη με εξουσιοδότησε όπως διερευνήσω τυχόν ποινικές ευθύνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού στα παιδιά όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδος χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου εξετίθετο.

    Στους εντολείς μου έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της εκτελέσεως του δυστυχούς ζώου αντί της αναισθητοποιήσεως του από τους αρμοδίους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

    Μαζί με την ως άνω ανακοίνωση δημοσιοποιώ και την εξουσιοδότηση της Ομοσπονδίας στο πρόσωπο μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Κούγιας: Κατέθεσε μήνυση και αγωγή στη Φαίη Σκορδά – Ζητά 100.000 ευρώ

    Μαριάννα Λάτση: Γυναίκα από χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ