• Κοινωνία

    Δολοφονία 19χρονου: Εγκέφαλος ο 23χρονος – «Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου»

    • Λέλα Βόρρη


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονική στην περιοχή Χαριλάου.

    Ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος, παρόλο που φαίνεται πως «αθωώνεται» από κάποιους εκ των συλληφθέντων για την ίδια τη δολοφονία, μετά και την κατάθεση του χθες ενώπιον της εισαγγελέως και της ανακρίτριας, καταγγέλλεται από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους πως ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης κατά του 19χρονου φοιτητή Άλκη και της παρέας του.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τις περιγραφές των συλληφθέντων, φέρεται να ήταν αυτός που καθοδηγούσε και έκανε κουμάντο στις μικρότερες παρέες των χούλιγκανς.

    «Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου», φέρεται να κατέθεσαν. Μάλιστα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30.

    «Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως ακριβώς είπαν στους αστυνομικους και έκαναν βόλτες στα στενά.

    Όταν μίλησαν την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

    Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

    Την ίδια ώρα στα δικαστήρια έφτασαν το πρωί ο πατέρας του Άλκη, οι δύο φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση και οι γονείς τους, όπου μαζί με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, παρέλαβαν τη δικογραφία και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, στην περιοχή Χαρίλαου.

    Σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας  δείχνει τα οχήματα των δραστών να κατεβαίνουν την οδό Πλαστήρα 150 μέτρα πριν από την οδό Γαζίου λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία του Άλκη.

    Ο 19χρονος Άλκης κατέληξε από τις κακώσεις που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χτυπήματα που σύμφωνα με τον ιαρτροδικαστή ήταν στοχευμένα.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) παραδόθηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές ο 25χρονος Έλληνας που ήταν καταζητούμενος, και θα απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης

    Δολοφονία 19χρονου: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τα οχήματα των δραστών λίγο πριν την επίθεση

    Δολοφονία 19χρονου: Στη φυλακή ο 23χρονος Αλβανός – Έδωσε ονόματα για τη δολοφονία

    Δολοφονία 19χρονου: Παραδόθηκε στις αρχές ο 25χρονος καταζητούμενος



    ΣΧΟΛΙΑ