• Κοινωνία

    Δώδεκα σχολεία υπό κατάληψη στον Βόλο λόγω «Μακεδονικού»

    • NewsRoom


    Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου πραγματοποίησαν μαθητές από τα 12 σχολεία της περιοχής που βρίσκονται υπό κατάληψη, αντιδρώντας στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, στην πορεία συμμετείχε μια μικρή ομάδα μαθητών που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό, και φώναζαν συνθήματα όπως το «Ελλάς, Ελλάς, ή ταν ή επί τας».

    Το αίτημα των μαθητών που προχώρησαν σε καταλήψεις είναι το «Μακεδονικό» και η αντίδρασή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία.

    Χθες αργά το βράδυ η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας ενημερώθηκε από διευθυντές σχολικών μονάδων πως οι μαθητές προγραμματίζουν σήμερα να κάνουν καταλήψεις για το μακεδονικό ζήτημα.

    Επισημαίνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια στην Βόρεια Ελλάδα τελούσαν υπό κατάληψη λόγω της αντίδρασης των μαθητών στην συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι κινητοποιήσεις μειώθηκαν.

    Επισημαίνεται πως πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις για το μακεδονικό, αλλά και σε πορεία διαμαρτυρίας. Τότε είχαν κλείσει για μερικές ημέρες 20 σχολεία τουλάχιστον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης και Γεννηματά τάσσονται κατά των καταλήψεων στα σχολεία λόγω Μακεδονικού



    ΣΧΟΛΙΑ