• Κοινωνία

  Δυτική Μακεδονία: Έντονη χιονόπτωση σε Κοζάνη και Φλώρινα – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

  • NewsRoom
  Χιόνια στη Φλώρινα (πηγή: Facebook)

  Χιόνια στη Φλώρινα (πηγή: Facebook)


  Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από το απόγευμα του Σαββάτου στη Δυτική Μακεδονία, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και τα εκχιονίστηκα μηχανήματα επιχειρούν προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

  Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδη, «χιονίζει έντονα αυτή την ώρα μέσα στην πόλη της Κοζάνης και στη Φλώρινα. Σε όλο τον οδικό άξονα της περιοχής έχουμε έντονη χιονόπτωση. Μηχανήματα της Περιφέρειας ήδη πραγματοποιούν τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού δικτύου».

  Η τροχαία πραγματοποιεί ελέγχους και σταματάει τους οδηγούς που δεν έχουν χιονολάστιχα στα οχήματα τους, ενώ όπως τονίζει ο περιφερειάρχης, «το πρόβλημα εντείνεται με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δημιουργούν ανεμοσούργια στο οδικό δίκτυο».

  Ο αποχιονισμός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την αρχή του φαινομένου, όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αλατιέρες έριξαν τόνους αλατιού για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  Κακοκαιρία «Bettina»: Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

  Ακυρώσεις δρομολογίων στα λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων έως και 10 μποφόρ

  Μήνυμα 112 και στην Αττική – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους  ΣΧΟΛΙΑ