• Κοινωνία

    Δύσκολη νύχτα για Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες, Τατόι – Καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

    • NewsRoom
    Δύσκολη νύχτα για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Τατόι - Καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών


    Μια δύσκολη νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, των Αδαμών, των Θρακομακεδόνων και του Τατοΐου, καθώς παρά την πτώση των ανέμων, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνεχίζει να κατακαίει δασικές εκτάσεις και περιουσίες, έχοντας εξαπλωθεί σε τρία μέτωπα.

    Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην περιοχή επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ. Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκονται 305 αστυνομικοί, με 80 οχήματα καθώς και δυνάμεις του στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Πρωταρχικός στόχος των Αρχών ήταν η άμεση και ασφαλής εκκένωση των πολιτών από την περιοχή, έχοντας ήδη σταλεί 7 μηνύματα μέσω του συστήματος 112, ενώ πραγματοποιήθηκαν 315 απεγκλωβισμοί, με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα προκειμένου να εντοπίσουν εγκλωβισμένους. Το τελευταίο από αυτά καλεί όσους  βρίσκονται σε Αχαρνές, Λυκόβρυση, Κάτω Κηφισιά, Μεταμόρφωση Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

    Παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών, δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ριπών ανέμων 6 μποφόρ, των υψηλών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και της μορφολογίας της περιοχής. Ο απολογισμός της καταστροφής θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

    Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη προκειμένου να σωθούν και εκατοντάδες άλογα τόσο από τους ιππικούς ομίλους της περιοχής όσο και άγρια που υπάρχουν στην περιοχή. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται επιχείρηση για την προληπτική απομάκρυνση έργων τέχνης από τα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

    Δύσκολη νύχτα για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Τατόι - Καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν τα βόρεια προάστεια και με την ηλεκτροδότηση καθώς λόγω της πυρκαγιάς έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης. Λόγω μάλιστα των συγκεκριμένων προβλημάτων, τέθηκε εκτός λειτουργίας αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ που τροφοδοτεί με νερό μεγάλο μέρος της περιοχής.

    Συνολικά, αυτή την στιγμή υπάρχουν  40 ενεργά μέτωπα  σε όλη τη χώρα. Τα  κυριότερα  από αυτά είναι στην Καστανιά της Ανατολικής Μάνης, στο Ασκληπιείου στην Κω, στη Βασιλίτσα Μεσσηνίας και στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

    Δύσκολη νύχτα για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Τατόι - Καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

    Διαβάστε επίσης

    Χαρδαλιάς για πυρκαγιά σε Βαρυμπόμπη: 315 απεγκλωβισμοί – Σε τρία μέτωπα η φωτιά

    Έτοιμο για να εκκενωθεί το γηροκομείο Έπαυλις στις Αχαρνές με παρέμβαση της Δόμνας Μιχαηλίδη

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ: Αποκομμένες λόγω της πυρκαγιάς οι κύριες γραμμές που τροφοδοτούν τα βόρεια προάστια



    ΣΧΟΛΙΑ