• Πολιτική

    Υπόθεση Φουρθιώτη: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη – Στον εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης

    • NewsRoom
    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Τον λόγο έχει πια η δικαιοσύνη για την υπόθεση Φουρθιώτη, ανέφεραν χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες, ή και ώρες, η κυβέρνηση θα καταθέσει τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

    «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι με την προσφυγή ζητείται η πλήρης διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

    Τονίζουν, επίσης, ότι έχει ήδη παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και έτσι έχουν αρχίσει να διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

    Συγκεκριμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να διερευνήσει πώς δόθηκε στον τηλεπαρουσιαστή αστυνομική φρουρά για φύλαξη, αλλά και τον φάκελο που συγκροτήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας με στοιχεία που αναφέρονταν σε δημοσιεύματα, όπως και δηλώσεις του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την Παρασκευή στην Βουλή, ο οποίος θα απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Καμίνη για τα μέτρα φύλαξης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης έχει καταθέσει ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων δια βουλευτών του, με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, «σχετικά με τις συνταρακτικές καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος, για τις οποίες η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας οφείλουν να απαντήσουν».

    Στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεδομένου ότι τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα και θέτουν σοβαρά ζητήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διακυβέρνησης της ΝΔ, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    1. Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

    2. Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ. Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;».

    Υπέρ της διερεύνησης του θέματος που έχει προκύψει τάχθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το θέμα στη Βουλή».

    Εν τω μεταξύ, ο Μένιος Φουρθιώτης ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του και η φρούρηση της κατοικίας του σε 24ώρη βάση από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας, κ.λπ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ για το «κόψιμο» της αυξημένης αστυνομικής φρούρησης του

    Χρυσοχοΐδης: Δίνει εξηγήσεις την Παρασκευή στην Βουλή για την «υπόθεση Φουρθιώτη»



    ΣΧΟΛΙΑ