ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Δήμος Αθηναίων, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προβλέπονται σε καταστάσεις συναγερμού, όπως αυτή που έχουμε αύριο, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στην Αττική (Κατηγορία Κινδύνου 5), ανακοινώνει την εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας στον λόφο του Λυκαβηττού.
Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων. Επιπλέον, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης. Η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώνει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.
Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιονδήποτε κίνδυνο, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Διαβάστε επίσης
ΓΓΠΠ: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο 11 Αυγούστου
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Εμμανουήλ Καραλής σημαιοφόρος στην τελετή λήξης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πώς η τεχνολογία «κλειδώνει» την πρόληψη στα παιδιά – Το σχέδιο για το Doom Scrolling και τη «φτώχεια της περιόδου»
- Metlen: Μέχρι το τέλος του 2026 έτοιμες και οι έξι μοναδες στο Βόλο
- Ψηλά την ατζέντα η διαστημική στρατηγική – Εκτοξεύονται νέοι δορυφόροι, εντείνονται οι επενδύσεις
- Πλαίσιο: Νέα επένδυση 68 εκατ. ευρώ στα πρότυπα της Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.