• Κοινωνία

    Δήμος Αθηναίων: Έκτακτη αιμοδοσία σήμερα και αύριο – Δείτε τα σημεία

    • NewsRoom
    Δήμος Αθηναίων: Έκτακτη αιμοδοσία σήμερα και αύριο - Δείτε τα σημεία


    Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

    Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265

    Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

    • 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587
    • 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865
    • 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510Δήμος Ηλιούπολης: Έκτακτη αιμοδοσία στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς» για τους τραυματίες στα Τέμπη

    Έκτακτη αιμοδοσία στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, σε κάθε υγιή πολίτη ηλικίας 18-65 ετών, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ, να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν αίμα.

    Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσέρχονται στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς», Λ. Μεσογείων 154, στην Αθήνα:

    Καθημερινά 08:30 π.μ. – 18:00 μ.μ.

    Σαββατοκύριακο: 8:30 π.μ. – 14:00 μ.μ.

    Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, το αίμα που θα συγκεντρωθεί από την προγραμματισμένη για σήμερα (1/3/23) αιμοδοσία του Δήμου Ωρωπού θα δοθεί άμεσα στα νοσοκομεία που περιθάλπουν τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

    «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και στους υγειονομικούς που δίνουν μάχη στις υγειονομικές μονάδες για να σώσουν ζωές, είναι να προσφέρουμε το αίμα της σημερινής προγραμματισμένης αιμοδοσίας στο Δήμο Ωρωπού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η σκέψη μας είναι κοντά τους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

    Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 45 φιάλες αίμα. Η αιμοδοσία βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Νέων Παλατίων επί της οδού Μαρμαρά 33 και υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση (φωτό). Μία ώρα πριν την προγραμματισμένη λήξη της αιμοδοσίας έχουν συγκεντρωθεί 45 φιάλες αίμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22950-34736, 22950-35169.

    Αιμοδοσία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

    Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα των τραυματιών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

    Αιμοδοσία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας

    Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

    Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

    Σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 4 Μαρτίου, από 09.00 έως 14.00, στο κτίριο της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, που βρίσκεται επί της οδού Αλ. Παπάγου 7, στο 2ο όροφο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η λίστα με τα ονόματα τραυματιών στα νοσοκομεία

    Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ουρές για την έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία Λάρισας



    ΣΧΟΛΙΑ