• Κοινωνία

    Δημήτρης Λιγνάδης: Τέλος η ανάκριση. Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

    Δημήτρης Λιγνάδης: Τέλος η ανάκριση. Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη που βρίσκεται στη φυλακή προσωρινά κρατούμενος για 4 βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών.

    Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να καταθέσει την πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο. Αυτό θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν ο γνωστός σκηνοθέτης θα δικαστεί για τους 4 βιασμούς.

    Την ίδια ώρα το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του, αποφάσισε ότι πρέπει να μετρήσει ένα 18μηνο προσωρινής κράτησης για τον Λιγνάδη, ανεξάρτητα εάν, μετά την προφυλάκιση του για τους πρώτους δύο βιασμούς, απολογήθηκε για δεύτερη φορά για δύο νέες καταγγελίες βιασμών.

    Οι δικαστές απέρριψαν την έφεση κατά του πρωτοβάθμιου βουλεύματος βάσει του οποίου ο Δημητρης Λιγνάδης δεν έπρεπε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές υιοθέτησαν την άποψη της ανακρίτριας ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση.

    Αντίθετη άποψη είχε ο εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων ο οποίος έκρινε ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και συνεπώς θα έπρεπε να επιβληθεί στον σκηνοθέτη μία δεύτερη προσωρινή κράτηση ανώτατου ορίου 18 μηνών.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξιχνιάσθηκε η επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας- Tέσσερις συλλήψεις

    Σε δίκη παραπέμπεται ο 48χρονος ψευτογιατρός που εξαπατούσε καρκινοπαθείς



    ΣΧΟΛΙΑ