• Κοινωνία

    Δίκη Σαχζάτ Λουκμάν: Ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκαν οι δύο Έλληνες

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ρατσιστικά κίνητρα όπλισαν το χέρι των δύο Ελλήνων, οι οποίοι δολοφόνησαν τον Πακιστανό Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

    Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας, που έκρινε ενόχους τους Διον. Λιακόπουλο και Χρ. Στεργιόπουλο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Πακιστανού.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό και του επιτέθηκαν».

    Οι δικαστές, ωστόσο, διεκρίνισαν ότι «δεν συνδέουν την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, μόνο ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο καταδικασθέντων ζήτησαν να διακοπεί η διαδικασία για άλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών. Όπως υποστήριξαν, το επόμενο διάστημα αναμένεται ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας και για αυτό ζήτησαν η ελληνική Δικαιοσύνη να τους μεταχειριστεί ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

    Επιπλέον ζήτησαν να αναγνωριστούν στους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, με την υπεράσπιση να χαρακτηρίζει τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ως «παραφωνία στη μέχρι τότε ζωή τους».

    Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανακοίνωση «φωτιά» της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Φασιστική μέθοδος» οι απειλές Ρουβίκωνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Serial Killer στην Κύπρο: Η 8χρονη Έλενα μέσα στη νέα βαλίτσα θανάτου;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθη στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έπειτα από επίθεση σε δικηγορικό γραφείο



    ΣΧΟΛΙΑ