• Ροή Ειδήσεων

    Δίκη Λουκμάν: Εμφανίστηκαν ως θύματα οι κατηγορούμενοι – Αρνήθηκαν κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή


    Από θύτες, θύματα επιχείρησαν να εμφανιστούν στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι για τη στυγερή δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

    Ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου του 2013, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μαχαίρωσαν τον 27χρονο ο οποίος πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο.

    «Δεν είχαμε ρατσιστικό κίνητρο. Στην αρχή δεν καταλάβαμε καν ότι είναι αλλοδαπός. Εκείνος δημιούργησε τον καβγά»,  ισχυρίστηκαν οι απολογούμενοι.

    Ο 25χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον Πακιστανό, ισχυρίστηκε όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.

    «Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα. Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Κάναμε ένα λάθος. Ένα χαζό τσαμπουκά» ανέφεραν οι κατηγορούμενοι.

    Επιπλέον, και οι δύο αρνήθηκαν ότι ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.

    Για τα πάνω από 100 προεκλογικά φυλλάδια του κόμματος που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός, ο 25χρονος υποστήριξε: «Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

    Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε ότι ο άλλος μαχαίρωσε τον ποδηλάτη λέγοντας ότι, «Δεν έβλεπα τι έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ο ποδηλάτης ήταν από πάνω του, σκυμμένος. Άφησε τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε.

    Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη. Το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας».

    Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

    Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

    Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

    Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

    Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

    Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

    Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές,  ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

    Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

    Στην επόμενη συνεδρίαση, στις 22 Μαρτίου, αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πατέρας του Β. Γιακουμάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στου Ζωγράφου: 13χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του μέσα στο σχολείο



    ΣΧΟΛΙΑ