• Κοινωνία

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό ανήλικης: Δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό, κατέθεσε μάρτυρας

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης μαθήτριάς του


    «Ήταν συνέχεια μαζί», «Σε ταξίδι για αγώνες τους έβλεπα μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι», «Οι γονείς γνώριζαν», κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας του.

    Μια συναθλήτρια της μηνύτριας υποστήριξε στην κατάθεση της ότι «όσο καιρό ήταν ο κατηγορούμενος στον Όμιλο περνούσαν με την καταγγέλλουσα το περισσότερο διάστημα στις εγκαταστάσεις και υπήρχε και επαφή εκτός χώρου του ομίλου.

    Πολλές φορές την έπαιρνε από το σχολείο, έτρωγε με την οικογένεια της, ερχόταν σε βόλτες. Υπήρχε στενή σχέση με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά.

    Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου. Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Αμαλία, έφτιαχναν και για τον νέο προπονητή».

    Η μάρτυρας που έχει μηνυθεί από την καταγγέλλουσα, υποστήριξε ότι σε ταξίδι τους στην Ολλανδία «πολλές φορές φεύγαμε εγώ με τον άλλο αθλητή από το δωμάτιο και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής. Αν είχα έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

    Μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, στον οποίο ο πατέρας της καταγγέλλουσας ήταν έφορος, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο:

    «Ο μπαμπάς της Αμαλίας μου είπε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Ότι έγινε μια πράξη σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε ‘Τι έπαθα! Τι μου έκανε!’. Δε ρώτησα περισσότερα».

    Δικαστής: Όταν ακούσατε την καταγγελία μετά από χρόνια πώς σας φάνηκε;

    Μάρτυρας: Εξεπλάγην, δεν είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για βιασμό.

    Καταθέτοντας ο αστυνομικός που δέχθηκε στο τμήμα τους γονείς της Αμαλίας, υποστήριξε:

    «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ’ όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή στο ανηλίκων.

    Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν.

    Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή.

    Αυτό αποκόμισα και κλείσαμε ‘ραντεβού’ μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αμετανόητος ο φερόμενος δράστης – Αρνείται τον βιασμό του ανήλικου κοριτσιού



    ΣΧΟΛΙΑ