• Κοινωνία

    Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Aλλάζει τη στάση του o 3ος κατηγορούμενος – «Έκανα λάθη στην ανάκριση»

    • NewsRoom
    Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, το όνομα του οποίοθ==υ δόθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευκαρπία


    Άλλαξε τη στάση του σε σχέση με τα όσα είπε στην κύρια ανάκριση ο τρίτος κατηγορούμενος στην δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, κατονομάζοντας εμπλεκόμενους. Ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη, ο 22χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη που βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην απόφαση να εκδηλωθεί η επίθεση στην Χαριλάου, επιβεβαιώνοντας ότι αφορμή στάθηκε περιστατικό που προηγήθηκε στο Ωραιόκαστρο, όπου «κάποιοι του ‘Αρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ». «Είπαμε να πάμε μία βόλτα, να πάμε να μαλώσουμε με οπαδούς του ‘Αρη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε από όλους, «ο καθένας με τη δική του συναίνεση».

    Σε ό,τι αφορά τη δική του συμμετοχή στο φονικό επεισόδιο, ο 22χρονος παραδέχτηκε ότι πρώτος αυτός μαζί με δύο άλλους πήγαν στον τόπου του συμβάντος, αρνήθηκε όμως ότι ήρθε σε επαφή με τον ‘Αλκη ή με οποιονδήποτε άλλο και είπε ότι απλά ο ίδιος κυνήγησε έναν φίλο του 19χρονου που πήγε να φύγει προς την οδό Πλαστήρα.

    Συγκεκριμένα, στην απολογία του, ο 22χρονος διαφοροποιήθηκε σε τέσσερα σημεία σε σχέση με τα όσα είχε ισχυριστεί στην κύρια ανάκριση. Υποστήριξε ότι δεν ήταν ο τέταρτος αλλά ο δεύτερος που ρώτησε “τι ομάδα είστε”, απέμπλεξε τον πρώτο κατηγορούμενο από το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, αρνήθηκε ότι άκουσε την κραυγή του Άλκη, ενώ έβγαλε τελείως από το κάδρο τον 12ο κατηγορούμενο που ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου.

    Η απολογία του κατηγορουμένου συνεχίζεται με ερωτήσεις της Προέδρου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Δίκη Άλκη Καμπανού: «Εγώ τον μαχαίρωσα στο πόδι», ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος



    ΣΧΟΛΙΑ