• Κοινωνία

    Δίκη Φιλιππίδη: Αποφυλάκιση υπό όρους πρότεινε η εισαγγελέας στους δικαστές

    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Την αποφυλάκιση  του Πέτρου Φιλιππίδη πρότεινε η εισαγγελέας στους δικαστές που τον δικάζουν για το διπλό βιασμό μιας νεαρής ηθοποιού και την απόπειρα σε βάρος άλλων 2.

    Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του ηθοποιού στο νοσοκομείο, η εισαγγελέας, αγορεύοντας επί του αιτήματος της υπεράσπισης του, υποστήριξε ότι κατηγορούμενος  είναι πλέον ανεπιθύμητος στον καλλιτεχνικό χώρο όπου φέρεται να έδρασε, συνεπώς δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει νέα ανάλογα αδικήματα.

    Έτσι πρότεινε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

    Όπως είπε στην αγόρευση της:

    «Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές.

    Η προσωρινή κρατηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

    Ως μάρτυρας κατέθεσε ο γιατρός του Π.Φιλιππίδη:

    «Η κατάσταση της υγεία του είναι βεβαρυμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε».

    Διαβάστε επίσης

    Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη



    ΣΧΟΛΙΑ