• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Βραχιολάκι» ζητά ο Γρέγος αρκεί να μην πάει φυλακή

    Αντώνης Γρέγος


    Ο πρώην βουλευτής Αντώνης Γρέγος είναι ο πρώτος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που ζήτησε από το δικαστήριο «βραχιολάκι» αν απορριφθεί η αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του.

    Ο δικηγόρος του ζήτησε, αντί φυλακίσεως, κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση και δικαίωμα κίνησης μόνο στο Δήμο Θερμαϊκού, όπου κατοικεί και στο Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

    Τόσο ο Γρέγος όσο και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές που διεκδικούν από το δικαστήριο αναστολή στην ποινή τους, επικαλούνται σοβαρούς οικογενειακούς, οικονομικούς και επαγγελματικούς λόγους εξαιτίας των οποίων θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη αν φυλακιστούν.

    Σήμερα, στο δικαστήριο εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ παρόντες για 2η μέρα είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

    Μετά τον Γρέγο και ο Γιώργος Γερμενής ζήτησε, αν απορριφθεί το αίτημα της αναστολής να εκτίσει την.ποινή του με κατ’ οίκον κράτηση και ηλεκτρονική επιτήρηση.

    Ο Γιάννης Λαγός δεν υπέβαλε αίτημα για αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή μόλις αρθεί η ευρωασυλία του.

    Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού διάβασε στο δικαστήριο τη δήλωση του ευρωβουλευτή:

    «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος μου. Με καταδίκασε βαση εντολών. Δεν αναγνωρίζω πλέον τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα. 5,5 χρόνια η δικαιοσύνη οφείλει να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν δικαστές και εισαγγελείς και όφειλε να είναι τυφλή. Αλλά αποδείχτηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ