• Κοινωνία

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Ήθελαν να με σκοτώσουν, λέει ο Αιγύπτιος αλιεργάτης

    Σφυρί δικαστηρίου


    «Ήθελαν να με σκοτώσουν», επαναλάμβανε στην κατάθεση του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Αιγύπτιος αλιεργάτης, ο οποίος 11 χρόνια πριν δέχθηκε άγρια επίθεση από χρυσαυγίτες, μέσα στο σπίτι του, την ώρα που κοιμόταν.

    «Ήμουν πεθαμένος. Σίδερα και ξύλα έπεσαν πάνω μου. Δεν μπορούσα να αντισταθώ. Με σκότωσαν! Με άφησαν διότι νόμιζαν πως ήμουν νεκρός», κατέθεσε φορτισμένος στο Πενταμελές Εφετείο όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, όλοι οι πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές και όσοι χρυσαυγίτες κατηγορούνται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών.

    Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης, Εμπάρακ Αμπουζίντ περιέγραψε στους δικαστές την εισβολή του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, ξημερώματα, στο σπίτι του Περάματος, όπου διέμενε με 3 συμπατριώτες του:

    «Κοιμήθηκα στην ταράτσα. Γύρω στις 2 με 3 τη νύχτα, ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου. Τράβηξα την κουβέρτα και είδα ότι πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες ήταν απο πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Πέθανα πραγματικά, πέθανα. Όταν με χτυπούσαν στο κεφάλι, στην κοιλιά, στο σώμα ένιωθα ότι έχω πεθάνει. Άκουσα, σαν σε όνειρο, μια λέξη, έλεγαν «πάμε» και ενώ ήξεραν ότι σχεδόν έχω πεθάνει. Όταν συνήλθα κατάλαβα ότι ήμουν στο ασθενοφόρο. Χάθηκα ξανά, δεν θυμάμαι αν ήταν πέντε λεπτά ή δύο ώρες αλλά ήμουν πεθαμένος. Δεν θυμάμαι πόσες μέρες έμεινα στο νοσοκομείο. Τα δόντια μου ήταν δεμένα με σίδερα. Μόνο χυμό δηλαδή μπορούσα να πιω. Είχα έρθει στην Ευρώπη, στην ειρήνη, στη χώρα της ασφάλειας…»

    Πρόεδρος: Πόσα άτομα ήταν;

    Μάρτυρας: Ήταν περίπου δεκαπέντε άτομα.

    Πρόεδρος: Φορούσαν μαύρα;

    Μάρτυρας: Ναι, όλα.

    Πρόεδρος : Ήταν άτομα της ΧΑ;

    Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι για αυτό. Αλλά όταν βγήκα και συνήλθα, οι φίλοι μου μετά μου είπαν ότι ήταν της ΧΑ γιατί μου είπαν ότι «αφού σε χτύπησαν ήρθαν μετά σ’ εμάς» και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν κι αυτούς. Και μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους και εκείνη τη βραδιά είπε ότι «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».
    (…)

    Εισαγγελέας : Ξέρετε τι εννοούσε ο βουλευτής Λαγός όταν έλεγε «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνετε λόγο στη ΧΑ;»

    Μάρτυρας : Αυτό που εννοούσε το κατάλαβα αφού με χτύπησαν. Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν όλους, έσπασαν την πόρτα και μπηκαν μέσα.

    Μάρτυρας: Αφού έγινε μαζί μου αυτό, άρα ο στόχος τους ήταν να μας σκοτώσουν.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ