• Κοινωνία

    Διευκρινήσεις Κούγια: Ο ΔΣΑ δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον μου

    • NewsRoom
    Ο Αλέξης Κούγιας καθισμένος σε μία πολυθρόνα

    Αλέξης Κούγιας


    Διευκρινήσεις σχετικά με τις κινήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών γύρω από το περιστατικό το επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Λάκη Λαζόπουλου στο «Αθηνών Αρένα», έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο γνωστός ποινικολόγος.

    Ο κ. Κούγιας διευκρινίζει πως δεν έχει ασκηθεί, όπως ήθελαν οι αρχικές πληροφορίες, πειθαρχική δίωξη εναντίον του, αλλά ξεκίνησε, όπως ήταν φυσιολογικό, προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα, η οποία είτε θα οδηγήσει σε πειθαρχική δίωξη εναντίον του, είτε η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

    Δημοσιοποιήθηκε από site, τα οποία δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι υποκινούμενα, η ψευδής είδηση ότι δήθεν ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος μου από το Δικηγορικό Σύλλογο, του οποίου είμαι μέλος, τον ιστορικό Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Η είδηση είναι εντελώς ψευδής.

    Η πραγματικότητα είναι ότι όπως είχε υποχρέωση ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ένας εκ των παλαιότερων συνδικαλιστών, Χαράλαμπος Αναλυτής, πληροφορούμενος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το επεισόδιο μεταξύ εμού και του Λαζόπουλου δεν άσκησε ποτέ πειθαρχική δίωξη αλλά προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα, από την οποία μετά από δικές μου εξηγήσεις και την εξέταση όλων των στοιχείων είναι δυνατόν είτε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου, είτε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

    Είμαι βέβαιος ότι ο Εισηγητής ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση και θα πληροφορηθεί τι ακριβώς έχει διαπράξει σε βάρος μου ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος, εκτελώντας συμβόλαιο, επί χρόνια προσπάθησε να με καταστρέψει ως οικογενειάρχη, πατέρα, ηθικό άνθρωπο, έντιμο και επαρκή δικηγόρο, όχι μόνο δεν θα συντάξει κατηγορητήριο για πειθαρχική δίωξη αλλά θα νιώσει ιδιαίτερα άσχημα, γιατί ο Σύλλογός μου δεν παρενέβη να με προστατεύσει από τις ακραίες επιθέσεις αυτού του αυτόκλητου τιμητού δεκάδων ανθρώπων (δικηγόρων, γιατρών, πολιτικών, δημοσιογράφων, ηθοποιών) που απετέλεσαν τα θύματά του.

    Δεν είμαι ο δικηγόρος που σαράντα και πλέον χρόνια έδωσε το οποιοδήποτε δικαίωμα για αντιδικηγορική συμπεριφορά και δεν τίμησε το λειτούργημά του χειριζόμενος πολύ δύσκολες υποθέσεις, αλλά αντιθέτως είμαι ένας δικηγόρος που ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τιμώντας με για τις υπηρεσίες μου, κατ’ επανάληψη με επέλεξε να διδάξω Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους και οι Νομικές Σχολές όλης της χώρας με επέλεξαν κατ’ επανάληψη να διδάξω Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία στους φοιτητές τους.

    Αυτό το όποιο διέπραξα εις βάρος του Λαζόπουλου είναι απειροελάχιστη αυθόρμητη αντίδραση απέναντι σε έναν άνθρωπο που επανειλημμένα, επί χρόνια, σε κάθε εκπομπή του προσπάθησε χωρίς λόγο να με καταστρέψει.

    Τόσα χρόνια σιωπώ, αλλά έφτασε η ώρα από δικές μου μηνύσεις και αγωγές, γιατί τίποτε δεν έχει παραγραφεί, να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο άνθρωπος αυτός.

    Για όσα διέπραξε εις βάρος μου η παραγραφή είναι πενταετής και οι αποζημιώσεις οι οποίες προβλέπονται είναι πολύ μεγάλες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξώδικο Κούγια για επεισόδιο με Λαζόπουλο: «Ψέμα ότι παρενέβη η Μαρινέλλα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας για Λαζόπουλο: Eίχε το θράσος να γυρίσει να με κοιτάξει και να γελάσει



    ΣΧΟΛΙΑ