• Κοινωνία

    Διευκρινίσεις από την ΕΡΤ για την γκάφα με το όνομα «Μακεδονία» στον αγώνα χάντμπολ Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    • NewsRoom


    Εξηγήσεις για το ζήτημα που προκλήθηκε με τα γραφικά της μετάδοσης του αγώνα Χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στο οποίο η ομάδα της γειτονικής χώρας αναφερόταν ως «Μακεδονία», έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ.

    Ειδικότερα, στο γραφικό για το σκορ του αγώνα, κατά τη μετάδοση της ΕΡΤ3, η ομάδα της ΠΓΔΜ αναφερόταν με τα αρχικά «MKD», πριν οι υπεύθυνοι καταλάβουν το λάθος τους και αλλάξουν τη συντομογραφία του ονόματος σε «FYR».

    Σε απάντηση αναρτήσεων, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

    Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

    Σε καθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».



    ΣΧΟΛΙΑ