• Κοινωνία

    Διαταραχή στο ηλεκτρικό σύστημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χωρίς επιπτώσεις στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Σοβαρή διαταραχή στο ηλεκτρικό σύστημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σημειώθηκε το μεσημέρι, χωρίς επιπτώσεις στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι το σύστημα της περιοχής αποκόπηκε από το ευρωπαϊκό.

    Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ η διαταραχή σημειώθηκε στις 3:05 το μεσημέρι με συνέπεια τον διαχωρισμό των Συστημάτων της ΝΑ Ευρώπης από το υπόλοιπο Σύστημα της Ηπειρωτικής Ευρώπης, χωρίς να είναι ακόμη γνωστά τα αίτια του συμβάντος.

    Οι επιπτώσεις του συμβάντος για το ελληνικό Σύστημα οδήγησαν σε ανακατανομή της παραγωγής από Μονάδες του Συστήματος και σε αλλαγές στις ροές ισχύος σε διασυνδετικές γραμμές της χώρας.

    «Ο ΑΔΜΗΕ προέβη στους αναγκαίους χειρισμούς σε συνεργασία με τους γειτονικούς Διαχειριστές με αποτέλεσμα να επιτευχθεί επαναφορά των Συστημάτων σε παράλληλη λειτουργία εντός μίας ώρας, ήτοι στις 16:05 (ώρα Ελλάδος). Χάρη στην άμεση παρέμβαση των εξειδικευμένων στελεχών του Διαχειριστή, δεν υπήρξαν επιπτώσεις για τους καταναλωτές ή τη λειτουργία του Συστήματος, η οποία συνεχίζεται ασφαλής και αδιάλειπτη», καταλήγει ο ΑΔΜΗΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΔΜΗΕ: Αυτό είναι το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης ύψους €4,1 δισ.

    ΑΔΜΗΕ-ΡΑΕ-Προμηθευτές-Παραγωγοί: Αναζητείται … ο «ένοχος» για τις τιμές στο ρεύμα

    ΑΔΜΗΕ: Ηλεκτρίστηκε το μεγαλύτερο υποβρύχιο καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ