• Κοινωνία

    Διασώθηκαν 27 αλλοδαποί μετανάστες στη Γαύδο και 32 στη Χίο

    • NewsRoom
    Σκάφος του λιμενικού


    Διάσωση αλλοδαπών μεταναστών σε Γαύδο και Χίο πραγματοποιήθηκε από το Λιμενικό.

    Ειδικότερα, τις μεσημβρινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

    Για την περιοχή απέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και δύο παραπλέοντα πλοία. Το Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με είκοσι επτά αλλοδαπούς (26 άντρες και 01 γυναίκα ), τους μετεπιβίβασε και μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Χώρας Σφακίων. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής .

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

    Επίσης, τις πρωινές ώρες σήμερα, δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Χίου ακυβέρνητη λέμβο με τριάντα δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

    Το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην άμεση περισυλλογή και διάσωση των τριάντα δύο ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Χίου και πρόκειται να περάσουν από διαδικασία καταγραφής στο ΚΥΤ “ΒΙΑΛ”.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Πακιστάν πήρε την έγκριση για την οικολογική ανακύκλωση πλοίων

    Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών στον Λιμένα Ελευσίνας

    Υποχρεωτικά οι πληρωμές μέσω IRIS από την Πρωτοχρονιά – Ποιοι επαγγελματίες πρέπει να τις δέχονται



    ΣΧΟΛΙΑ