Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Υπέρ του ανοίγματος της εστίασης – «Οι μαγαζάτορες ίσως να βάλουν τάξη στις πλατείες»

  • NewsRoom


Η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει, σύμφωνα με τον Μανώλη Δερμιτζάκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο οποίος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος της εστίασης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν πρέπει να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις σχετικά με την κοινωνία.

«Πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί», εξηγεί ο κ. Δερμιτζάκης, σημειώνοντας ότι μπορεί να αποτελεί κριτήριο τι θα γίνει με ορισμένους ασθενείς και οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς.

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν από τα πιο σκληρά lockdown που άσκησαν μεγάλες πιέσεις, χωρίς ωστόσο, τα μέτρα να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο αντιμετώπισης.

Όσον αφορά τις σοκαριστικές εικόνες με τον συνωστισμό χιλιάδων νέων σε πλατείες, το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο.

Ακόμη, τόνισε ότι τα «μικρά ανοίγματα» πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

«Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία», εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή, αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία στο Μαξίμου για τα κορονοπάρτι – Απομακρύνεται το «Πάσχα στο χωριό»

Με «βροχή» self tests ξεκινά η εβδομάδα: Για ποιους εργαζόμενους είναι υποχρεωτικά

Πυροβολισμοί σε κάβα στη Λουιζιάνα – Πέντε βαριά τραυματίες


ΣΧΟΛΙΑ