• Κοινωνία

    ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά την πυρκαγιά στην Πεντέλη

    • NewsRoom
    ΔΕΔΔΗΕ

    Στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί


    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

    Από την καταστροφική φωτιά, είχαν τεθεί από εχθές το βράδυ εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες σήμερα το πρωί έγιναν 4 και τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

    Επανήλθαν σε λειτουργία 90 υποσταθμοί

    Ωστόσο, με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, έως σήμερα το μεσημέρι επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

    Όπως προκύπτει από την έως αυτή τηστιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί.

    Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά στην Πεντέλη: Πώς καθησυχάζουμε τα παιδιά, πώς βοηθάμε τον εαυτό μας

    Σε ύφεση η φωτιά – Μάχη με διάσπαρτες εστίες και φόβοι για αναζωπυρώσεις (live upd)



    ΣΧΟΛΙΑ