Κοινωνία

«Χειρόφρενο» την Πέμπτη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ – Πώς θα κινηθούν

  • NewsRoom


Στάση εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου μεταξύ 14:00 – 17:00

Την προειδοποιητική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα μέλη των σωματείων διεκδικούν την αγορά ανταλλακτικών, την επίσπευση των προσλήψεων στις συγκοινωνίες και την πραγματοποίηση τεστ για τον κορονοϊό στους εργαζόμενους.

Νωρίτερα σήμερα, με κοινό δελτίο τύπου, σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το athenstransport.gr, τα σωματεία καταγγέλλουν παράλληλα την ΟΣΜΕ για την προκήρυξη κάνοντας λόγο για “ύποπτο ρόλο του προέδρου της” ο οποίος “εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζόμενων”.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΣΕΛΜΑ, της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και της Ένωσης Εργαζομένων Τραμ:

«Η διασφάλιση της υγείας επιβατών και εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid- 19 βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Ωστόσο, η συσσώρευση τις ώρες αιχμής μεγάλου αριθμού επιβατών σε συρμούς και σταθμούς αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, που δημιουργείται από:

α) την έλλειψη τροχαίου υλικού και

β) τις μεγάλες ελλείψεις της Εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού από το 2009!

Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει επιτέλους να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους, αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Για αυτό, πραγματοποιούμε την Πέμπτη, 15/10/2020 τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 14:00 έως 17:00

Διεκδικούμε:

1. Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.

2. Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών, αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.

3. Να γίνονται, με μέριμνα της Εταιρείας, τεστ για τον COVID- 19 σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

Διαπιστώνουμε ότι:

Τα θέματα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Αστικές Μεταφορές, καθώς και σε ολόκληρο το κοινωνικό κράτος, μαζί με τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοινωνικό περιβάλλον

Αγωνιζόμαστε για:

Φθηνά, γρήγορα, αξιόπιστα και ασφαλή Δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λέμε ΟΧΙ στο κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Οι Διοικήσεις».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ