• Κοινωνία

    Χατζηπέτρου: Γυναίκες το 47,8% των εργαζόμενων στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

    • NewsRoom
    Αθηνά Χατζηπέτρου-Πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

    Αθηνά Χατζηπέτρου-Πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας


    «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε στην πανδημία με 280 εκ. ευρώ υπό διαχείριση δάνεια και σήμερα ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ. Έπρεπε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους αλλά συγχρόνως να ολοκληρώσουμε μια εσωτερική διαδικασία ολοκληρωτικού μετασχηματισμού.

    Εδώ λοιπόν χρειάστηκε, ο συνδυασμός γυναικείας ανθεκτικότητας αλλά και επιμονής, για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη συνολική προσπάθεια». Αυτά ανέφερε η πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών -ΕΕΔΕΓΕ.

    Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της τράπεζας, στην ομιλία της η πρόεδρος τόνισε τη σημασία που δίνει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ως προς την προαγωγή ισονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, πάντα στη βάση ικανοτήτων. Ισότητα στην πράξη, με το 47,8% του συνόλου των εργαζομένων και το 50% των διευθυντών και προϊσταμένων να είμαστε γυναίκες, όπως είπε.

    «Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα καταρρίπτουμε το glass ceiling» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να τονίσω πως δεν υπήρξε ποτέ στόχος η δημιουργία μιας τράπεζας γυναικών, αλλά μιας πραγματικής gender bilingual Αναπτυξιακής Τράπεζας, προσελκύοντας ταλέντα ανεξαρτήτως φύλου».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ