• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Κλειστές οι λαϊκές αγορές το Σάββατο, αυξάνονται οι περιορισμοί στα σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς


    Αυστηροποίηση των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις περιπτώσεις απερίσκεπτων πολιτών που αψηφούν τις οδηγίες και θέτουν σε κίνδυνο των ευπαθών ομάδων.

    Έτσι πέρα από τα μέτρα για την απαγόρευση μετακινήσεων στα νησιά, σε άτομα που δεν κατάγονται από αυτά, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα παραμείνουν εκτάκτως κλειστές οι λαϊκές αγορές, ενώ από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση.

    Παράλληλα ανακοίνωσε πως πλέον στα σούπερ μάρκετ θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 15 τ.μ. και όχι ανά 10 τ.μ. όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

    Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως απαγορεύεται το σαββατοκύριακο η παρουσία πολιτών σε υπαίθριους χώρους, όπως τα πάρκα και οι πλατείες. Στους χώρους αυτούς θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση.

    Ο κ. Χαρδαλιάς  επανέλαβε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» εξηγώντας, ότι «οτιδήποτε άλλο είναι σχεδόν εγκληματικό για τις ευπαθείς ομάδες». Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, αλλά για πραγματική μάχη, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε, εκ νέου, τη σημασία του «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κορωνοϊού. «Κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις και η ελληνική Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από την συμπεριφορά μας θα καθοριστεί ποια επιπλέον μέτρα θα πάρουμε», τόνισε.

    Παράλληλα, επισήμανε «αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει». «Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη».



    ΣΧΟΛΙΑ