• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Με τα ισχύοντα μέτρα η Καθαρά Δευτέρα, κλειστά τα σχολεία από 16 Μαρτίου – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

    • NewsRoom


    Χωρίς επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα, πλην αυτών που ισχύουν σήμερα, θα περάσει η Καθαρά Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Αντίθετα, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως και τις 29 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, πλην των ειδικών σχολείων.

    Παράλληλα, τα υποθηκοφυλακεία θα ανοίξουν από τις 16 Μαρτίου και θα λειτουργούν με προγραμματισμένα ραντεβού.

    Από εκεί και πέρα, σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνουν από αύριο οι περιοχές των ΠΕ Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου καθώς και οι δήμοι Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και Σκιάθου.

    Στο ίδιο επίπεδο (αυστηρό lockdown) παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, οι ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας (πλην Σκύρου), Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθιας, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας (πλην Μεγανησίου) καθώς και οι δήμοι Καλύμνου, Ρόδου, Χίου και Ανωγείων.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων έχει δώσει θετική εισήγηση για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.



    ΣΧΟΛΙΑ