• Κοινωνία

    Blue Horizon: Ελεύθεροι υπό όρους υποπλοίαρχος και ναύκληρος

    • NewsRoom
    Ο Αντώνης Καρυωτάκης που δολοφονήθηκε στο Blue Horizon

    Ο Αντώνης Καρυωτάκης που δολοφονήθηκε στο Blue Horizon


    Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

    Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίασης του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

    Υπενθυμίζεται ότι την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

    Ο πλοίαρχος μάλιστα φέρεται να γνώριζε για το γεγονός ότι το πλήρωμα έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη στη θάλασσα, ωστόσο προσπάθησε να το αποκρύψει μη γνωρίζοντας για την ύπαρξη του βίντεο της δολοφονίας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο, ακούγεται ο καπετάνιος του Blue Horizon να καλεί το πλήρωμα να μην αναφέρει ότι έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη, αλλά να πει ότι μόνο του έβαλαν τις φωνές.

    «Μη μιλήσετε για σπρωξίματα αλλά μόνον για φωνές», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια ακούγεται να καλεί κάποιον στο τηλέφωνο, ο οποίος εικάζεται ότι είναι κάποιος ανώτερος του, από τον οποίο ζητάει να «τακτοποιηθεί» το ζήτημα πριν το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

    Το πλοίο ωστόσο έχει φύγει από το λιμάνι και επί 6 λεπτά η σορός του Αντώνη δεν έχει διασωθεί και επιπλέει στο νερό.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Η Συνθήκη της Λωζάνης ισχύει και θα ισχύει απαρέγκλιτα

    O Εργκίν Αταμάν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου μιλούν αποκλειστικά στο ACTION24

    Χατζηδάκης στο Eurogroup: Η Ελλάδα παραμένει στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων



    ΣΧΟΛΙΑ