• Κοινωνία

    Bill Gates: Δωρεά δισεκατομμυρίων στη μάχη της δημιουργίας εμβολίου για τον ιό

    • NewsRoom
    Bill Gates

    Bill Gates


    Ο Gates πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα

    Την έρευνα για το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον νέο ιό που έχει φέρει την πανδημία στον πλανήτη, προκαλώντας δεκάδες χιλιάδες θανάτους και «γονατίζοντας» τα συστήματα υγείας σχεδόν σε όλο τον κόσμο, γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, διαθέτοντας ακόμη και δισεκατομμύρια.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Gates δήλωσε ότι θα διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής και δοκιμών επτά πιθανών εμβολίων κατά του ιού.

    Ο Bill Gates, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, δήλωσε, επιπλέον, ότι το φιλανθρωπικό του Ίδρυμα, «Bill and Melinda Gates», θα συνεργαστεί με επτά ερευνητικές ομάδες ενός πιθανού εμβολίου για την κατασκευή αυτών των εργοστασίων.

    «Η χρηματοδότηση μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα», είπε ο κ. Gates. «Αν και θα καταλήξουμε το πολύ σε δύο από αυτά, θα χρηματοδοτήσουμε και τα επτά, για να μην χάνουμε χρόνο να λέμε διαδοχικά ”OK, ποιο εμβόλιο λειτουργεί;” και στη συνέχεια να χτίσουμε το εργοστάσιο», δήλωσε ο Bill Gates στο τηλεοπτικό πρόγραμμα The Daily Show.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, το ίδρυμα είχε ανακοινώσει χρηματοδότηση ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη θεραπειών για τον νέο ιό.

    «Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να νιώσουμε ξανά την ασφάλεια να πηγαίνουμε σε γεμάτα γήπεδα είναι να δημιουργήσουμε ένα εμβόλιο και όχι απλά να φροντίζουμε τη χώρα μας. Πρέπει να προσφέρουμε το εμβόλιο στον κόσμο», πρόσθεσε ο ίδιος.



    ΣΧΟΛΙΑ