• Κοινωνία

    Αθώος ο Mr. «Χωριάτικο»

    justice δικηγόροι


    Η απουσία από το δικαστήριο των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που είχαν καταγγείλει ότι είχαν πέσει θύματα trafficking μοιραία οδήγησε στην αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Είκοσι κατηγορούμενοι, που δικάστηκαν ως μέλη κυκλώματος trafficking γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κηρύχθηκαν ομόφωνα αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ανάμεσα στους αθωωθέντες και ο επιχειρηματίας της αλυσίδας καταστημάτων «Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος.

    Η δίκη διήρκησε μισό χρόνο αν και το δικαστήριο συνεδρίασε μόλις 5 φορές. Σε καμία συνεδρίαση δεν εμφανίστηκε κάποια από τις τέσσερις γυναίκες που είχαν καταγγείλει ότι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης σε νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από κατηγορούμενους στην υπόθεση.

    Η αθώωση των 20 ήρθε με σύμφωνη εισήγηση του εισαγγελέα και ήταν για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών, όπως της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με εγκληματικές πράξεις.

    Οι εκκρεμότητες, πάντως, του Mr. «Χωριάτικο» με τη δικαιοσύνη δεν έκλεισαν εδώ. Εκκρεμεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό για άλλη παρεμφερή υπόθεση για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10,5 ετών. Η εκτέλεση της ποινής του είχε αναστελεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η αλβανική αστυνομία προσήγαγε και ανακρίνει 4 σημαντικά μέλη της ελληνικής μειονότητας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ράικου κατά Τουλουπάκη: Το Μάρτιο θα κριθεί η αγωγή κακοδικίας και η αποζημίωση των 300.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στη φυλακή οι 4 από τους 11 κατηγορουμένους για τα αναβολικά



    ΣΧΟΛΙΑ