• Κοινωνία

    Αθώοι για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ


    Δεν προέκυψε η υπεξαίρεση του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ στα εισιτήρια του ΜΕΤΡΟ και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αθώωσε τον πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, Νικ. Παπαθανάση (νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) και το σημερινό επικεφαλής του οργανισμού, Γ. Θωμόπουλο.

    Ομόφωνα οι δικαστές και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, έκριναν πως δεν προέκυψαν στοιχεία για την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και συνεπώς, δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού.

    Επιπλέον δεν προέκυψε, κατά τους δικαστές, ότι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι προσπαθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση.

    Οι δυο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση συμπεράσματα πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 έδρασε κύκλωμα στο Μετρό που υπεξαίρεσε 1,2 εκατ.€ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

    Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους άλλους 9 κατηγορούμενους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων και των ψευδών βεβαιώσεων που αφορούν στην καταστροφή εσωτερικών εγγράφων της ΣΤΑΣΥ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινή φυλάκισης 30 ετών στον καθηγητή μουσικής για αποπλάνηση ανηλίκων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήγαν για προσκύνημα στην Τήνο και τον κατήγγειλε για βιασμό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πωλητήριο σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι-Σταμάτησε να μεταδίδει



    ΣΧΟΛΙΑ