Κοινωνία

Αρνητικός ο Μόσιαλος για το Πάσχα στο χωριό: Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο

  • NewsRoom
Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος


Αρνητικός στο σενάριο να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό εμφανίστηκε με τη σειρά του και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος

Αναφερόμενος στην επερχόμενη γιορτή του Πάσχα, ο κ. Μόσιαλος τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.

«Δεν μπορούμε, με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα τον Μάιο», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές LIVE».

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε πως «θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε».

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας, από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα», κατέληξε ο καθηγητής του London School of Economics.

Διαβάστε ακόμη:

Παγώνη για κορονοϊό: To 40-45% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί

Σαρηγιάννης: «Όχι» Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης μετά τις 15 Μαΐου

Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό: Πώς θα γιορτάσουμε την Ανάσταση – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ