• Κοινωνία

    Αρκάς: Πιο καυστικός από ποτέ σχολιάζει την αντιμετώπιση της ήττας στις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ

    αρκας

    Το νέο σκίτσο του Αρκά


    Στο απόγειο του πολιτικού σχολιασμού φαίνεται πως βρίσκεται αυτό το διάστημα ο διάσημος σκιτσογράφος, Αρκάς, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, που θα καθορίσουν τη νέα κυβέρνηση.

    Με δύο νέα σκίτσα, ο καλλιτέχνης αποπειράται να εξηγήσει τη σαρωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, του Μαΐου, που ανέδειξαν τοπικούς άρχοντες, αλλά και Ευρωβουλευτές. Ταυτόχρονα, το ίδιο πρόβλημα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει και στις επερχόμενες εκλογές, αφού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τερματίσει δεύτερος στην κούρσα της ανάδειξης της νέας κυβέρνησης.

    Στα νέα του σκίτσα, ο Αρκάς είναι άκρως καυστικός, απευθυνόμενος σε όλους εκείνους, που προσπάθησαν από τις τελευταίες εκλογές και έπειτα να δικαιολογήσουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι ο σκιτσογράφος λατρεύει να σατιρίζει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, πολλά είναι εκείνα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, συμπεριλαμβάνομένου του πρωθυπουργού, που προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια της ήττας. Δεν ήταν λίγοι λοιπόν εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως ο λαός δεν κατάλαβε τις προθέσεις, το πρόγραμμά του.

    Με ιδιαίτερα έντονο το σαρκαστικό στοιχείο, ο Αρκάς αναπαριστά μια συζήτηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, που αναρωτιούνται τι πήγε λάθος. «Ο λόγος που μας καταψήφισαν είναι γιατί δεν μας κατάλαβαν» λέει ένας με κάποιον άλλον να συμπληρώνει: «…ή μας κατάλαβαν πολύ καλά».

    Λίγο νωρίτερα, ο σκιτσογράφος είχε επανέλθει, παρουσιάζοντας τη γνωστή φιγούρα του σοφού, με στόχο να αναδείξει την αδυναμία ορισμένων να αποδεχτούν την ήττα. «Είναι κακό να μην ξέρεις να χάνεις και ακόμη χειρότερο να μην ξέρεις γιατί χάνεις» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αρκάς.

    Δείτε παρακάτω τα δύο νέα σκίτσα του καλλιτέχνη σχετικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και τη στάση του πριν τις επερχόμενες, κοινοβουλευτικές εκλογές:

    Posted by ARKAS -The Original Page on Tuesday, June 25, 2019

    Posted by ARKAS -The Original Page on Tuesday, June 25, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ