• Πολιτική

    O Αρκάς εξηγεί τη θέση του για τα σκίτσα κατά της κυβέρνησης

    • NewsRoom


    Τη θέση του για τα σκίτσα με τα οποία σατιρίζει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης και ειδικά τον Αλέξη Τσίπρα θέλησε να δώσει ο Αρκάς, μέσα από μια ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. Όπως εξηγεί, η αντίθεσή του με την απερχόμενη κυβέρνηση είναι ήταν «αισθητικής, ηθικής και εν τέλει πολιτισμικής φύσεως», ενώ τονίζει πως θα είναι το ίδιο αμείλικτος και με όποια επόμενη κυβέρνηση «επιδείξει αντίστοιχο τυχοδιωκτισμό και κυνική εξαπάτηση των πάντων με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία».

    Αναλυτικά ο Αρκάς έγραψε:

    «ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ: Ο Αρκάς δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός γελοιογράφος. Η δουλειά του βρίσκεται στις κόμικς σειρές του και στα βιβλία του. Στα social media σχολιάζει την επικαιρότητα, όπως κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, απλώς ο σχολιασμός του γίνεται με σκίτσα γιατί έτσι έχει μάθει να εκφράζεται. Τα σκίτσα αυτά δεν έχουν πολιτικό πρόσημο, γιατί η αντίθεσή του με την απερχόμενη κυβέρνηση ήταν αισθητικής, ηθικής και εν τέλει πολιτισμικής φύσεως. Δεν υπήρχαν περιθώρια πολιτικής κριτικής. Είμαστε βέβαιοι πως αν η επόμενη κυβέρνηση επιδείξει αντίστοιχο τυχοδιωκτισμό και κυνική εξαπάτηση των πάντων με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία, ο Αρκάς θα είναι το ίδιο και περισσότερο αμείλικτος μαζί της. Άλλωστε τα μέχρι τώρα σκίτσα-σχόλια του που έχουν αναρτηθεί στο Facebook δεν είναι προσωποποιημένα. Θα κριτικάρουν πάντα την χυδαιότητα και τον αμοραλισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης και οποιασδήποτε εξουσίας».

    Πάντως, αρκετοί έσπευσαν να σχολιάσουν κάτω από την ανάρτηση πως ο Αρκάς… απολογείται για τα σκίτσα του, ενώ αρκετά ήταν και τα επιθετικά και ειρωνικά σχόλια από «οργανωμένους διαδικτυακούς οπαδούς» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έφερε μια νέα αντίδραση του γνωστού γελοιογράφου, αυτή τη φορά με ένα σκίτσο:



    ΣΧΟΛΙΑ