• Κοινωνία

    Άρειος Πάγος: Μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ο «Mr Bitcoin» εκδίδεται και στη Γαλλία


    Ο αποκαλούμενος βασιλιάς του bitcoin γράφει ιστορία και στις εκδόσεις. Τρεις χώρες ερίζουν για το ποια θα τον πάρει στα χέρια της και η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να τον εκδώσει και στις τρεις! Έτσι μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ και στη Γαλλία. Το πού τελικά θα καταλήξει, οι νομικές απόψεις διίστανται. Οι Γάλλοι εκζητούσαν τον Ρώσο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 130 εκατομμυρίων ευρώ.

    Φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μετά από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστές, απαιτούσε λύτρα. Οι ΗΠΑ τον εκζητούν για ξέπλυμα 6 δισ. δολαρίων και η Ρωσία για απάτη 10.000 ευρώ.

    Εκδίδεται και το «Λίπος»

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία και του Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το ψευδώνυμο «Λίπος».

    Ωστόσο η έκδοσή του είναι μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την εισαγγελείς Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με την απόφαση η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας το «Λίπος» όταν ζητηθεί.

    Και οι δύο εκζητούμενοι ήταν παρόντες σήμερα στον Άρειο Πάγο, υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Mr Bitcoin»: Έχω στοιχεία για Έλληνες, μπορώ να τα δώσω στις αρχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: FT για Θάνου: Πριν δέκα χρόνια έλεγε να μην διορίζονται δικαστικοί σε ανεξάρτητες Αρχές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξυλοκόπησαν διαιτητή της Super League – Τι συνέβη;



    ΣΧΟΛΙΑ