• Κοινωνία

    Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έλεγχος για τη δημοσίευση των ονομάτων νηπίων

    • NewsRoom
    Αρχή Προστασίας Δεδομένων


    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων προχωρά σε αυτεπάγγελτο έλεγχο για τη δημοσίευση λίστας με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας από τον ιστότοπο Mea Culpa.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων:

    «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «mea culpa» με τίτλο «Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

    Παρέμβαση εισαγγελέα

    Η δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας, που αναδημοσιεύτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

    Ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος που θα τη διενεργήσει, αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προήλθε η διαρροή.

    Σύμφωνα με την Αρχή, εκτός από τα ονόματα των μαθητών δημοσιεύτηκε και το όνομα της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, κινήθηκε η διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Μπογδάνος και γιατί ο Μητσοτάκης δεν ρισκάρει ένα ρήγμα στα δεξιά της ΝΔ

    Βγήκε μπροστά η Ντόρα Μπακογιάννη για Μπογδάνο: «Στη ΝΔ ο ρατσισμός δεν είναι ανεκτός!»



    ΣΧΟΛΙΑ