• Κοινωνία

    ΑΠΘ: Πρωτοφανείς ύβρεις από κουκουλοφόρους – Συνθήματα για τον νεκρό αστυνομικό του Ρέντη

    • NewsRoom


    Πρωτοφανείς ύβρεις από κουκουλοφόρους στο ΑΠΘ, για τον νεκρό αστυνομικό που έχασε τη ζωή του μετά τα επεισόδια στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Φθορές προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές στο κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία στο κέντρο, με αφορμή την παρέμβαση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

    Έσπασαν ένα από τα ρολά ασφαλείας, ενώ στην προσπάθειά τους ξήλωσαν και το αναρτημένο πανό των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων.

    Λίγο νωρίτερα η ατμόσφαιρα στο ΑΠΘ μυρίζε μπαρούτι με τους αντιεξουσιαστές να είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

    Συνθήματα φώναζαν οι κουκουλοφόροι κατά των ΜΑΤ

    Μετά την πρόκληση φθοράς στα ρολά του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, οι αστυνομικοί έλαβαν την εντολή να επιχειρήσουν στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα κουκουλοφόροι που βρίσκονταν μέσα στο πανεπιστήμιο να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα.

    Σύμφωνα με το thesstoday και όπως ακούγεται στο παρακάτω βίντεο, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που σκοτώθηκε στα επεισόδια στου Ρέντη.

    «Πού είναι ο Λυγγερίδης; Πού είναι ο Γιώργος; Κοιμάται; Κάτω από το χώμα είναι. Να πάτε να τον βρείτε», φώναζαν ορισμένα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και συνέχισαν λέγοντας «όλοι θα ψοφήσετε»!.

    Διαβάστε επίσης

    Sotheby’s: Θα επαναληφθεί σήμερα το ρεκόρ Hermès 345.000$;



    ΣΧΟΛΙΑ