• Κοινωνία

    Αποζημίωση 12.000 ευρώ στην Ηριάννα και τον Περικλή για την παράνομη κράτησή τους στη φυλακή


    Η ελληνική Δικαιοσύνη αναγνώρισε ότι για το λάθος της να στείλει στη φυλακή δυο αθώους ανθρώπους, οφείλει να τους αποζημιώσει.

    Η (κυρίως ηθική) δικαίωση ήρθε για την Ηριάννα και τον Περικλή. Τους δύο νέους που έμειναν στη φυλακή 394 και 400 μέρες αντίστοιχα, πριν αθωωθούν αμετάκλητα από την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών τους επιδίκασε αποζημίωση 15 ευρώ για κάθε μία από τις ημέρες που παρέμειναν άδικα στη φυλακή.

    Οι δικαστές αναγνώρισαν έτσι τη δικαστική πλάνη, το λάθος της Διοίκησης, για την πρωτόδικη καταδίκη τους σε κάθειρξη 13 ετών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν φυλακισμένοι μέχρι να δικαστούν και να αθωωθούν από το Εφετείο.

    Μια φυλάκιση που, όπως είπαν σήμερα στο δικαστήριο οι δικηγόροι τους, τους εμπόδισε να εξελιχθούν επαγγελματικά και τους στιγμάτισε κοινωνικά. Η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς, όσο βρισκόταν φυλακή, αντικαταστάθηκε από άλλον.

    «Τους έκοψαν τα φτερά» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Περικλή.

    Οι δικηγόροι ζήτησαν την ανώτατη προβλεπόμενη αποζημίωση (29 ευρώ την ημέρα), ωστόσο το δικαστήριο τους έδωσε τελικά 15 ευρώ για κάθε ημέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΟΦ: Αποσύρει επικίνδυνο προϊόν από την αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή! Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής που διακινείται μέσω διαδικτύου



    ΣΧΟΛΙΑ