• Κοινωνία

    Αποστράτευσαν τον στρατηγό της Πυροσβεστικής που είχε αποκαλύψει ότι γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι

    • NewsRoom
    πυρκαγιά Κάλαμος


    Αποστρατεύτηκε ο συντονιστής υποστήριξης του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, στην κατάθεση του οποίου αναφερόταν πως οι αρμόδιοι ήξεραν ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

    Ο κ. Ράμφος, από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 έδωσε και τον συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρει.

    «Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου.

    Στις 11 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

    Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

    Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν έγινε καμία κουβέντα για τους νεκρούς. Όλοι διαβεβαίωναν τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα- ενώ στην πραγματικότητα τα πάντα είχαν καταστραφεί και ήδη θρηνούσαμε νεκρούς.

    Ακόμα, αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Π.Σ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι γύρισε άρον- άρον για να συνδράμει επιχειρησιακά. Όσοι συνομίλησαν μαζί του λένε ότι είναι πικραμένος και απογοητευμένος από την αποστρατεία του και ενδέχεται να αντιδράσει στην απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων.

    Αξίζει να σημειωθεί, πως οι κρίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, είναι εκκαθαριστικές για τα ανώτατα κλιμάκια του Σώματος καθώς φεύγουν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί ταξίαρχοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πυρκαγιά στο Μάτι: 1,5 εκατ. ευρώ ζητούν αποζημίωση οι συγγενείς θύματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάτι: Ξεκίνησε ο κύκλος καταθέσεων των εμπλεκομένων στη φονική πυρκαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ