• Κοινωνία

    Μάτι: Ξεκίνησε ο κύκλος καταθέσεων των εμπλεκομένων στη φονική πυρκαγιά


    Με τις εξηγήσεις του δημάρχου Ραφήνας, Γ. Μπουρνούς, άνοιξε ο κύκλος των ανομωτί καταθέσεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Συνολικά 21 εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί από σήμερα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Μεταξύ αυτών η περιφερειάρχης Αττικής, ο νυν και ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο πρωην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και ο δήμαρχος Μαραθώνα. Φέρονται ύποπτοι για αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις τους πριν και κατά την διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

    Με υπόμνημα ο κ. Μπουρνούς επέλεξε να μην ζητήσει νέα προθεσμία παρά τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας που έχει να αντικρούσει. Μάλιστα, εμφανίστηκε ο ίδιος στους
    εισαγγελείς και με τον δικηγόρο του, Θρασύβουλο Κονταξή παρέδωσαν ένα υπόμνημα 70 σελίδων.

    Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ραφήνας είχε πλήρως προετοιμαστεί σε θέματα πυρασφάλειας, με ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, με τον καθαρισμό των οικοπέδων και την πιστοποίηση των εθελοντών.

    Περιγράφοντας την εφιαλτική 23η Ιουλίου, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, όπου ξέσπασε η φωτιά, στη συνέχεια πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του -το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές- ενώ μετά την τραγωδία, λέει πως έκανε ό,τι προβλέπεται για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων και την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποφυλακίζεται η 19χρονη βρεφοκτόνος της Πετρούπολης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννος Παπαντωνίου: «Έχουμε συναινέσει στο άνοιγμα των λογαριασμών μας» – Τι απαντά στους ανακριτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δίωξη για απιστία σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου



    ΣΧΟΛΙΑ