ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Χίος έπειτα από τις τρεις διαφορετικές δασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές, Κοφινά, Αγία ‘Αννα και ‘Αγιος Μακάριος Βροντάδων.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών, με τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής να εγκρίνει την ολική ναύλωση και τον απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Superrunner Jet 2 από τον νέο μόλο Δραπετσώνας, με προορισμό το λιμάνι των Μεστών της Χίου. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρονται στο νησί για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης.
Παράλληλα, ενίσχυση αναμένεται και μέσω του επιβατηγού-οχηματαγωγού Αριάδνη, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τη Χίο. Στο πλοίο επιβιβάστηκαν επιπλέον 5 πυροσβεστικά οχήματα, ένα λεωφορείο και 35 πυροσβέστες.
Διαβάστε επίσης:
Ρόδος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θεολόγος (upd)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Trastor: Καθαρά κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 0.04 ευρώ και ΑΜΚ ως 150 εκατ. ευρώ
- Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 2013
- Κλίντον για υπόθεση Έπσταϊν: Δεν είδα τίποτα και δεν έκανα τίποτα κακό
- Γεωργιάδης: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της ασφάλισης υγείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.