Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αττική, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην κατηγορία ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς 5. Οι ισχυροί άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ξηρότητα δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, από τα μεσάνυχτα έχει απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα, διέλευση και παραμονή επισκεπτών ή οχημάτων στους Λόφους Λυκαβηττού και Φινόπουλου.

1

Παράλληλα, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εφαρμόζεται προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο NATURA.

24ωρη επιφυλακή στον Δήμο Αθηναίων

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί και ο Δήμος Αθηναίων, με τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, να βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή.

Για την ενίσχυση της επιτήρησης στους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της πρωτεύουσας, όπως ο Λυκαβηττός, ο λόφος του Στρέφη, ο Φιλοπάππου, τα Τουρκοβούνια και τα Ιλίσια, χρησιμοποιούνται drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υδροφόρες του Δήμου, ενώ ειδικά οχήματα πυροπροστασίας έχουν αναπτυχθεί στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντίδραση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή

Η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει σπινθήρα ή να χρησιμοποιεί γυμνή φλόγα.

Ειδικότερα, συστήνεται να μην πραγματοποιούνται εργασίες όπως ηλεκτροσυγκολλήσεις, κοπές μετάλλων ή χρήση φλογίστρου, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην Αττική αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και ταχείας εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κίνδυνος, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τη γραμμή 1595.

 

Διαβάστε επίσης 

Κασσελάκης: Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με Τσίπρα και Μητσοτάκη – Ανάγκη για νέα γενιά πολιτικών (βίντεο)

Μέσι: Αποθεώθηκε στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον θάνατο του πατέρα του (video)

Συναγερμός για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς από τους ισχυρούς ανέμους – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»