• Κοινωνία

    Απορρίφθηκε η εξαίρεση Τουλουπάκη – Καταθέτει τώρα η Μ.Παπασπύρου

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    Συνεχίζει την έρευνά της για ενδεχόμενες δωροδοκίες της Novartis η Ελένη Τουλουπάκη.

    Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλει ο ελεγχόμενος στην υπόθεση πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ζητούσε την εξαίρεση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι η κα Τουλουπάκη είναι συμμέτοχος στα αδικήματα, για τα οποία παραπέμφθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

    Καταθέτει η Παπασπύρου

    Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διερευνά εάν υπήρξαν έξωθεν παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis καταθέτει από τις 12 το μεσημέρι η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

    Η κα Παπασπύρου κλήθηκε σε κατάθεση μετά την αναφορά του ονόματος της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή.

    Στη δική του κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι η κα Παπασπύρου ήταν παρούσα σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό τον Μιχάλη Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου μεταξύ άλλων, κατά τον κ.Αγγελή, συζητήθηκε η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς και οι επιρροές που της ασκούσε ο «Ρασπούτιν».



    ΣΧΟΛΙΑ