• Κοινωνία

    Αποπλάνηση ανηλίκων: Προφυλακίστηκαν οι δύο εκπαιδευτικοί σε Ηλιούπολη και Ερέτρια

    Αμφιλοχία


    Κατηγορούνται για την αποπλάνηση δύο ανήλικων μαθητριών, ηλικίας 14 ετών

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για την αποπλάνηση δύο ανήλικων μαθητριών.

    Πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποθέσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας με διαφορά μόλις λίγων ωρών, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινή γνώμη.

    Ειδικότερα, ο 44χρόνος καθηγητής από το σχολείο της Ηλιούπολης, μετά την απολογία του χθες για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, που απαγγέλθηκε εναντίον του μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης μαθήτριάς του, οδηγείται στη φυλακή.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως η σχέση του με την μαθήτριά του έγινε πιο στενή από τον περασμένο Φεβρουάριο, όποτε το κορίτσι είχε κλείσει τα 15 χρόνια του και ότι νωρίτερα η σχέση τους ήταν αποκλειστικά δασκάλου-μαθητή. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει πως ό,τι συνέβη έγινε μόνο μία φορά και να δήλωσε μετάνοια.

    Ο καθηγητής εξέφρασε στην δικαστική λειτουργό την συντριβή του για το κακό που, όπως φέρεται να είπε, έκανε σε δύο οικογένειες, την δική του και της μαθήτριας και δήλωσε πως αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για την υπόθεση.

    Σημειώνεται ότι η υπόθεση της Ηλιούπολης προκάλεσε προβληματισμό για τον τρόπο που έδρασαν καθηγητές, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν για τη σχέση του συναδέλφου τους με την ανήλικη μαθήτρια.

    Την ίδια ώρα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 51χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Ερέτριας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, με την κατηγορία της αποπλάνησης και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 14χρονης μαθήτριας της τρίτης γυμνασίου.

    Στις 11:30 το πρωί, ο 51χρονος μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στα Δικαστήρια Χαλκίδας υπό άκρα μυστικότητα και μάλιστα από άλλη είσοδο. Απολογήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή Χαλκίδας, οι οποίοι αργότερα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

    Ο δάσκαλος μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έπειτα από καταγγελία μιας γυναίκας στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας, η οποία είχε αντιληφθεί την ερωτική σχέση τους.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ασφάλεια, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, ο 51χρονος φέρεται να είχε χρόνια ερωτική σχέση με την 14χρονη και συγκεκριμένα από τότε που την είχε μαθήτρια στο δημοτικό.

    Μετά την καταγγελία, η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί στενά τον εκπαιδευτικό, προκειμένου να διαπιστώσει αν η καταγγελία ευσταθεί. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το βράδυ της Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη μαθήτρια. Η σύλληψή του, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του και βρίσκονταν σε ερωτικές περιπτύξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ