• Κοινωνία

    Απόφαση στη δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι και οι δύο για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας

    H φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη και δύο σχεδόν συνομήλικοι δράστες που την βίασαν και την πέταξαν μετά άγρια χτυπημένη αλλά ζωντανή σε βραχώδη παραλία στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο

    Κατηγορούμενοι για την άγρια κακοποίηση και εν συνεχεία δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είναι δύο νεαροί 24 και 22 χρονών σήμερα, οι οποίοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου


    Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Κακουργιοδικείο της Αθήνας οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο πριν από 17,5 μήνες.

    Ούτε ένας από τους 7 τακτικούς και λαϊκούς δικαστές δεν είχε αμφιβολία για το ότι οι δύο νεαροί ενήργησαν βάσει σχεδίου και από κοινού βίασαν, βασάνισαν άγρια και πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα την άτυχη φοιτήτρια, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

    Αυτή την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του 24χρονου Ροδίτη και του 22χρονου, αλβανικής καταγωγής, ζητούν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες.

    Ξέσπασε η μάνα Τοπαλούδη

    Αμίλητοι άκουσαν την καταδίκη οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη. Όταν όμως  ο συνήγορος του 24χρονου Ροδίτη, άρχισε να ζητά ελαφρυντικά (μεταξύ άλλων της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας) η μητέρα ξέσπασε, με φωνές και κατάρες.

    Δικηγόρος: Ο κατηγορούμενος δύο φορές έχει πει στο δικαστήριο “μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης και εκείνη να ήταν εδώ”

    Κ.Τοπαλούδη: Μόνο που δεν γυρνάει πίσω το παιδί. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά;, Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις. Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Να χαθείτε!

    Συγγενείς της μητέρας προσπάθησαν να την ηρεμήσουν. Εκείνη αρνιόταν ακόμα και να βγει έξω από τη δικαστική αίθουσα. Σχεδόν σηκωτή την έβγαλαν έξω, με το ακροατήριο να την χειροκροτεί.

    Αμέσως οδηγήθηκε σε αίθουσα του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθάνεται καλά.

    Έξω από το δικαστήριο παραμένουν συγκεντρωμένα δεκάδες μέλη οργανώσεων και  φωνάζουν συνθήματα στη μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας.



    ΣΧΟΛΙΑ